Hello!

Als klein meisje was ik niet zo’n held in handwerk. Ik ging naar een echte meisjesschool (nonnen incluis) en herinner me nog de strenge zuster van wie ik handwerk kreeg. Haken, breien, naaien – ik vond het bijna even erg als turnen. Het angstzweet brak me telkens uit toen ik per ongeluk een steek (of twee) had laten vallen en ik hulp moest vragen aan de strenge zuster. Of toen ik helemaal op het einde van mijn breiwerk het draadje wilde afknippen en iets te enthousiast was waardoor ik los door mijn breiwerk knipte. Wat een ellende.

Toch had ik als kind een naaidoosje. Ik herinner me niet dat ik ooit naaide, breide of haakte, maar ik had wel al het materiaal in huis. Ja, ook de obligatoire kitcherige punnikpaddenstoel.

Die haalde ik een tijd geleden nog eens boven. Het is niet echt hoogstaand handwerk – zelfs een beetje op het saaie af – maar ideaal als je ’s avonds moe in je zetel hangt en wat wil frullen op automatische piloot. Het repetitieve maakte me zelfs een beetje ‘zen’.

Ik stak, na een paar avondjes vlijtig punniken, een ijzerdraadje in mijn sliert, draaide, modelleerde en vloekte wat en eindigde uiteindelijk met dit:

Kleur in m’n interieur!

Advertenties

2 gedachtes over “Hello!

Reacties zijn gesloten.